U košarici (0)

Tvoja košarica je prazna

Dodajte bilo koji proizvod iz

 kataloga

Ukupno:

0.00

0.00 kn

OPĆI UVJETI POSLOVANJA INTERNET TRGOVINE OPG Cergna

1. Uvjeti poslovanja

Ovim općim uvjetima (nadalje u tekstu: Uvjeti) uređuju se odnosi između Kupca i Trgovca vezano uz uvjete i način naručivanja proizvoda, cijene proizvoda, uvjete i načine plaćanja, prava Kupca na pisani prigovor na proizvode i usluge Trgovca, pravo na raskid ugovora, dostave proizvoda te ostalih usluga koje Trgovac nudi, zaštite drugih podataka i ostala pitanja važna za sklapanje ugovora o kupoprodaji putem Internet trgovine.

Na Uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o elektroničkoj trgovini, Zakon o obveznim odnosima te ostali važeći propisi Republike Hrvatske.

Trgovac zadržava pravo izmjene Uvjeta i njegovih odredbi u bilo kojem trenutku. Sve izmjene bit će objavljene putem internetske stranice Trgovca te će stupiti na snagu u trenutku objave istih na internetskim stranicama. Bilo kakve izmjene Uvjeta primjenjivat će se na kupnje izvršene nakon objavljivanja tih izmjena.

Kupac je dužan provjeriti važeće Uvjete prije svake kupnje. Narudžbom Kupca u internetskoj trgovini Trgovca smatra se da je Kupac prihvatio sve Uvjete Trgovca.

Ovi Uvjeti dostupni su u svakom trenutku korisnicima usluga na način da im je omogućeno njihovo spremanje, ponovno korištenje i reproduciranje.

Ovi Uvjeti i odredbe smatraju se sastavnim dijelom svakog ugovora o kupoprodaji sklopljenog između Trgovca i Kupca putem internetske trgovine Trgovca.

2. Trgovac

Naziv trgovca: OPG Cergna
Sjedište: Bale (Općina Bale), Valade 1
E-mail: info@perdisacca.com
OIB: 91715951334
IBAN: HR9823400093110048937 otvoren u Privrednoj Banci Zagreb
Trgovac prodaje putem Internet trgovine www.perdisacca.com


3. Kupac


Kupac proizvoda koje Trgovac prodaje je svaka fizička ili pravna osoba koja kupuje proizvode ili usluge putem internetske trgovine Trgovca na način kako je to uređeno ovim Uvjetima. Kupcem se smatra svaka fizička i/ili pravna osoba koja odabere barem jedan proizvod ili uslugu Trgovca, ubaci ga u košaricu, pošalje narudžbu Trgovcu i plati navedeni proizvod.

Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici. Djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Trgovac ne snosi nikakvu odgovornost.

4. Cijene

Putem Internet trgovine www.perdisacca.com kupcu je omogućena kupnja cjelokupnog asortimana proizvoda i usluga koji se nalazi u ponudi i na zalihi Trgovca, osim posebnih proizvoda koje Trgovac može s vremena na vrijeme posebno proizvesti.

Sve cijene predstavljaju maloprodajne cijene i izražene su u eurima (EUR)uključuju PDV i vrijede za sve načine plaćanja u trenutku obavljanja kupnje. 

Navedene maloprodajne cijene vrijede isključivo za kupnju proizvoda ili usluga putem internetske trgovine Trgovca i mogu se razlikovati od maloprodajnih cijena u prodavaonicama. Maloprodajne cijene vrijede u slučaju plaćanja dolje navedenim načinima i pod dolje navedenim uvjetima.

Istaknute maloprodajne cijene važe u trenutku zaprimanja narudžbe.

Akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

5. Slike i informacije o proizvodima

Slike i opisi ne moraju nužno biti identični proizvodu. Trgovac zadržava pravo pogreške u opisu i slikama proizvoda. Slike proizvoda su ilustrativne prirode te slika koja ilustrira proizvod na internetskoj stranici ne mora u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu i sadržaju proizvoda. Slike proizvoda kupcu su prikazane samo u svrhu informiranja i približnog određivanja karakteristike proizvoda, bez jamčenja jednakosti.

Trgovac se obvezuje pokušati u najvećoj mogućoj mjeri osigurati ažurnost i točnost informacija na internetskim stranicama, osobito u odnosu na cijenu ponuđenih proizvoda i usluga. Trgovac ne odgovara za eventualne pogreške u opisu proizvoda, slika te pogreške nastale prilikom promjena cijena i ažuriranja stranica.

U slučaju takve pogreške, a osobito ukoliko cijena istaknuta na internetskim stranicama iz bilo kojeg razloga ne bi odgovarala stvarnoj cijeni proizvoda, Trgovac će bez odgode obavijestiti Kupca o istoj, te mu omogućiti da isti otkaže odnosno izmijeni narudžbu.

Ukoliko Kupac odluči otkazati narudžbu proizvoda uslijed opisane pogreške Trgovca, Trgovac će kupcu vratiti uplaćen novac što je prije moguće, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana obavijesti Kupca o otkazu narudžbe.

6. Registracija korisnika i narudžba proizvoda

Proizvodi se naručuju elektronskim putem. Proizvode je moguće naručiti bez registracije, kao gost ili kao registrirani korisnik. Registracija se vrši kreiranjem korisničkog računa. Registracija je besplatna. Prilikom registracije Korisnik kreira korisničko ime i zaporku. Korisnik je odgovoran za sve radnje i narudžbe izvršene pod njegovim korisničkim imenom.

Na podatke Kupca dane prilikom registracije primjenjuje se Politika zaštite podataka Trgovca dostupna na poveznici: https://perdisacca.com/gdpr Neregistrirani korisnik (gost) ili registrirani korisnik snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i kupovine.

Korištenje elektroničke pošte u svrhu slanja ostalih ponuda, obavijesti i reklamnog sadržaja (netraženoga komercijalnog priopćenja) dopušteno je samo uz prethodni pristanak osobe kojoj je takva vrsta komunikacije namijenjena, a u skladu sa zakonom kojim se uređuje područje telekomunikacija (elektroničkih komunikacija).

Proizvod se naručuje putem košarice. Kada Kupac izvrši narudžbu isti prihvaća ponudu Trgovca te slanjem te narudžbe Trgovcu (elektroničkim putem) koja sadrži prihvat ponude, dolazi do sklapanja ugovora između Kupca i Trgovca. Ponuda i prihvat, te druga očitovanja volje poduzeta elektroničkim putem, primljena su kada im osoba kojoj su upućena može pristupiti. Trgovac će Kupcu bez odgode elektroničkim putem, posebnom elektroničkom porukom, potvrditi primitak elektroničke poruke koja sadrži prihvat ponude za sklapanje ugovora te Kupcu dostaviti Potvrdu o narudžbi putem e-pošte. Potvrda narudžbe sadržava informacije o narudžbi, adresi isporuke, načinu plaćanja, cijeni/cijenama, cijeni dostave, kontakt podacima korisničke službe Trgovca te druge podatke sukladno propisima. Uz potvrdu narudžbe Kupcu će biti dostavljeni i ovi Uvjeti poslovanja Internet trgovine.

Nakon slanja potvrde o narudžbi Kupac može mijenjati narudžbu isključivo putem kontaktiranja Službe za kupce na e-mail: info@perdisacca.com

U internetskoj trgovini Kupac može platiti svoju narudžbu klikom na „Dovršite kupnju“. U košarici će tada vidjeti ukupan iznos kupovine (s uračunatim troškovima dostave i PDV-om).

Trgovac će isporučiti proizvode Kupcu u naručenoj količini ako su isti na raspolaganju.

U slučaju da Trgovac nije u mogućnosti isporučiti određeni proizvod u predviđenom roku zato što naručenog proizvoda nema u skladištu,Trgovac će pisanim putem, putem elektroničke pošte obavijestiti Kupca, koji može otkazati narudžbu proizvoda ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke.

Ukoliko kupac odluči otkazati narudžbu proizvoda, Trgovac će kupcu vratiti uplaćen novac što je prije moguće, a najkasnije u roku od 14 dana od kada je nastupilo zakašnjenje.

7. Dostava

Proizvode dostavljamo unutar Europske Unije

Trošak dostave obračunava se automatski prilikom kupnje proizvoda i izdaje se račun na kojem se nalazi cijena kupljenih proizvoda i cijena dostave.

Dostavu proizvoda vrši kurirska služba DPD Croatia d.o.o. Dostava proizvoda Kupcu obavlja se isključivo radnim danom (ponedjeljak-petak) u radnom vremenu kurirske službe (08:00 do 18:00 sati).

Kurir će prilikom isporuke naručenog proizvoda zatražiti od Kupca da potpiše potvrdu o preuzimanju kojom isti potvrđuje da je robu preuzeo te na kojoj će se naznačiti datum preuzimanja.

U slučaju da neki od naručenih proizvoda nedostaje greškom Trgovca, Trgovac će ga besplatno dostaviti Kupcu naknadno u najkraćem mogućem roku.

Rok isporuke proizvoda je od 1 do 10 radnih dana, ovisno o destinaciji.

Rok za dostavu počinje teći nakon zaprimanja uplate na žiro računu, odnosno nakon što bude odobrena autorizacija kreditnih kartica

U slučaju promjene roka dostave ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, Kupca će o tome odmah obavijestiti služba za korisnike Trgovca.

Subote, nedjelje, blagdani i neradni dani ne računaju se u rok dostave.

U slučaju da Kupac odbije primiti ispravnu i neoštećenu robu koju je naručio, Trgovac ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova vezanih uz isporuku.

8. Plaćanje

Naručene proizvode i usluge kupac može platiti kreditnim i/ili debitnim karticama: Visa, Maestro, Mastercard
Plaćanje kreditnim karticama obavlja se preko Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka zaštićenog certifikatom.
Kupac plaća svoju narudžbu klikom na „Dovršite kupnju“. Kupac tada u svojoj košarici vidi ukupan iznos kupovine (s uračunatim troškovima dostave te uključenim PDV-om).
Obrada narudžbe počinje teći od trenutka vidljivosti uplate na računu Trgovca.

9. Sigurnost plaćanja

Tajnost podataka Kupca je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.
Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i servisa plaćanja, te obratno.
Servis plaćanja i financijske ustanove razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa.
Korišteni servis plaćanja je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa, MasterCard, Maestro pravilima.
Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.
Servis plaćanja je temeljen na 3-D Secure standardu koji trenutno nudi najsigurnije rješenje plaćanja kreditnim i debitnim karticama u internet okruženju.
Ukoliko kartica korisnika sudjeluje u 3-D Secure programu od kupca će se tražiti dodatna provjera identiteta kao potvrda da upravo on koristi karticu.
10. Odgovornost za materijalne nedostatke proizvoda
Trgovac odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske i Zakona o zaštiti potrošača.

11. Reklamacije

Prijava reklamacije se vrši putem elektroničke pošte: info@perdisacca.com Prijava reklamacije putem elektroničke pošte treba sadržavati detaljne podatke o nedostatku proizvoda, a po mogućnosti uključivati i fotografije nedostataka.
Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.
U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te u tom slučaju Kupac nije dužan preuzeti pošiljku.
Ostvarenje prava po prijavljenoj reklamaciji ostvaruju se skladno zakonu o Zaštiti potrošača i Zakonu o obveznim odnosima.

12. Otkazivanje i raskid ugovora

Kupac može otkazati narudžbu u bilo kojem trenutku do trenutka isporuke proizvoda Trgovcu slanjem izjave o otkazu narudžbe putem elektroničke pošte na mail: info@perdisacca.com

Ako je narudžba otkazana prije nego su proizvodi napustili skladište Trgovca, kupac ima pravo tražiti povrat ukupnog uplaćenog iznosa za proizvode i uslugu dostave. Ako su proizvodi napustili skladište Trgovca, Kupcu će se vratiti iznos uplaćenog umanjen za troškove dostave i povrata.

Pravo na raskid ugovora po članku 72. Zakona o zaštiti potrošača:

Kupac ima pravo ne navodeći za to razloge, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.

Predmetni rok za raskid započinje teći od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

Ako je jednom narudžbom Kupac naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok započinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.

Ako Trgovac ne obavijesti Kupca o pravu Kupca na jednostrani raskid ugovora ovo pravo prestaje u roku 12 mjeseci od isteka roka za raskid (rok od 12 mjeseci počinje teći nakon isteka roka od 14 dana koji je predviđen za redovni raskid u slučaju uredne obaviještenosti). Ako je pak obavijest o pravu na jednostrani raskid dostavljena u roku od 12 mjeseci, pravo na jednostrani raskid prestaje po isteku roka od 14 dana od dana kada Kupac primi tu obavijest. Smatra se da je Kupac obaviješten od strane Trgovca o svom pravu ovim Uvjetima koji se dostavljaju uz potvrdu narudžbe.

Kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora, kako je gore navedeno, obavijestiti Trgovca o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem pisane nedvosmislene izjave kojom izražava svoju volju da raskine ugovor, upućene elektroničkom poštom na adresu Trgovca: info@perdisacca.com ili poštom preporučeno na adresu Trgovca: OPG Cergna, Valade 1, 52211 Bale, Hrvatska.

Trgovac se obvezuje bez odgađanja dostaviti Kupcu Potvrdu o primitku izjave o raskidu putem elektroničke pošte putem koje Kupac dostavi izjavu o raskidu ili koju navede kao kontakt za odgovor u izjavi o raskidu.

Kupac je dužan izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je obavijestio Trgovca o svojoj odluci da raskine ugovor. Kupac je dužan snositi izravne troškove povrata robe u iznosu cijene dostave. Trgovac se obvezuje kupcu vratiti cjelokupan iznos uplaćenih sredstva u roku od četrnaest (14) dana po primitku pismene obavijesti o raskidu ugovora.

Trgovac nije dužan izvršiti povrat plaćenog prije nego mu roba isporučena kupcu bude vraćena, osim ako nije ponudio da robu koju kupac vraća, sam preuzme, odnosno nakon što mu Kupac dostavi dokaz da je robu poslao natrag Trgovcu, ako bi o tome Trgovac bio obaviješten prije primitka robe.

Trgovac se obvezuje izvršiti povrat plaćenoga služeći se istim sredstvima plaćanja kojima se koristio Kupac prilikom plaćanja osim ako Kupac izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja te uz uvjet da Trgovac ne bude obvezan platiti nikakve dodatne troškove za takav povrat.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Isključenje prava na raskid ugovora:

Kupac nema pravo na raskid u slučajevima propisanim člankom 79. Zakona o zaštiti potrošača, a osobito ako je:

- ugovor o uslugama Trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak Kupca te njegovu potvrdu da je upoznat sa činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora ako usluga bude u potpunosti ispunjena;

- predmet ugovora je roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja Trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava Kupca na jednostrani raskid ugovora;

- predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji Kupca ili koja je jasno prilagođena Kupcu;

- predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima.

13. Trajanje ugovora

Ugovor koji Kupac sklapa s Trgovcem jednokratan je ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu koji je konzumiran isporukom robe te izvršenim plaćanjem od strane Kupca, u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Uvjeti sastavni su dio tog ugovora.

14. Pisani prigovori Kupaca i sporovi

Ovi Uvjeti sačinjeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i drugim propisima Republike Hrvatske. Svoje pisane prigovore na proizvode ili usluge Trgovca Kupci mogu poslati na adresu Trgovca: OPG Cergna, Valade 1, 52211 Bale i to putem pošte, telefaksa ili elektronskom poštom na adresu: info@perdisacca.com kako je to navedeno u podacima Trgovca.

Trgovac je dužan bez odgađanja potvrditi da je pisani prigovor Kupca primio, a najkasnije u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimanja pisanog prigovora na isti odgovoriti.

U slučaju spora između Kupca i Trgovca, isti će nastojati problem riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom je nadležan sud u Pazinu.

Sukladno uredbi br. 524/2013 Europskog parlamenta i Vijeća, postoji obveza trgovaca koji sudjeluju u ugovorima o online prodaji da na svojim stranicama osiguraju elektronsku poveznicu s platformom za online rješavanje potrošačkih sporova. Platformi za rješavanje potrošačkih sporova putem interneta kupac može pristupiti putem ove poveznice: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HR

15. Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Trgovac prilikom prodaje proizvoda u svojoj internetskoj trgovini prikuplja osobne podatke Kupaca. Sve detalje u vizi zaštite osobnih podataka Kupaca i drugih ispitanika moguće je pronaći na poveznici: https://perdisacca.com/gdpr.

16. Kolačići

Internetske stranice Trgovca koriste kolačiće tzv. „cookies“ kako bi internetska trgovina mogla prepoznati i pamtiti korisnika i na taj način omogućiti realizaciju kupnje.

Kolačići (cookies) su tekstualne datoteke koje na računalo korisnika smješta internetski poslužitelj kojim se korisnik koristi. Nastaju kad preglednik na korisničkom računalu učita posjećeno mrežno odredište, koje potom šalje podatke pregledniku te izrađuje tekstualnu datoteku. Preglednik dohvaća i šalje datoteku na poslužitelj mrežnog odredišta (mjesta, stranice) prilikom povratka korisnika na njega. Sve informacije glede Politike kolačića možete pronaći na poveznici https://perdisacca.com/en/gdpr 

 

U Balama dana 19.06..2023.