Perdisacca

Većina naših maslina starija je od nas

Perdisacca je obiteljski brend ekstra djevičanskog maslinovog ulja iz Bala u Istri. Naši maslinici tradicionalnih istarskih sorti Buža i Rosinjola nalaze se oko općine Bale u jugozapadnoj Istri, u jednoj od najboljih lokacija za proizvodnju maslinovog ulja.

Perdisacca

Gdje je naša obiteljska torba?

Proizvodnja maslinovog ulja ima dugu povijest u našoj obitelji, te seže nekoliko stotina godina unatrag. Ime Perdisacca potječe iz više od stoljeća stare priče prepričavane u obitelji; u jedinstvenoj anegdoti pradjed Giorgio izgubio je kožnu bisagu u polju gdje danas leži maslinik koji okružuje staru istarsku vilu. Cijelom je selu to bilo toliko zabavno da je gradonačelnik promijenio naziv lokacije u Perdisacca, što na talijanskom znači 'perdere il sacco' - izgubiti torbu (bisagu u koju su se nekada brale masline).

Ta je priča inspirirala dizajn etikete — Referenca na izgubljenu torbu nalazi se na reljefnoj karti, staroj koliko i maslinik, gdje možete pronaći lokaciju Perdisacca samo ako ste dovoljno uporni u igri svijetla i dodira naljepnice.

Perdisacca
Perdisacca
Perdisacca

Sorte koje uzgajamo, Buža (muška i puntoža) te Rosinjola, nisu značajne komercijalne sorte ali su autohtone istarske. One ne daju velike količine ulja kao neke druge sorte koje se uzgajaju te se zbog toga gotovo više ni ne sade.

Mi smo se odlučili za tradiciju. Kada se tata kasno navečer vrati iz mlina nakon prvog dana berbe i natoči ulje da probamo, sve postaje jasno i naša odluka da zadržimo stare sorte tada dobije i okus, okus Perdisacca ulja, jedinstvenog i posebnog.

Perdisacca
Perdisacca
Perdisacca
Perdisacca

Samo ekstra djevičansko

Proizvodimo isključivo ekstra djevičansko maslinovo ulje koje se prerađuje u roku od par sati od branja kako bi se zadržale sve najbolje kvalitete i zdravstvene koristi proizvoda koji je glavni temelj mediteranske prehrane. Ulje čuvamo u posebnim bačvama pod dušikom te punimo u boce tek prije prodaje kako bi naši vjerni kupci dobili najsvježiji proizvod.

Proizvodnja malih količina ekstra djevičanskog ulja svake godine daje nam mogućnost da se fokusiramo na postizanje najbolje kvalitete proizvoda. Nedavne nagrade na nekima od najznačajnijih natjecanja u maslinovom ulju, poput zlatne nagrade za Bužu na New York International Olive Oil Competition, zlatna nagrada za Rosinjolu na Natjecanju Olive Japan u Tokiju i priznanje Flos Olei jak su dokaz naše kvalitete i poticaj da postanemo još bolji u onome što radimo.

Perdisacca